Агенция по заетостта организира седмица на отворените врати за младежи

Дирекция „Бюро по труда” – Ветово

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

Агенция по заетостта организира седмица на отворените врати за младежи

 

Седмица на отворените врати за младежи организира Агенцията по заетостта, която ще се проведе във всички дирекции „Бюро по труда” в цялата страна – всеки ден от 24 до 28 ноември 2014 г. от 10 до 16 часа.

Новата национална инициатива „Отворени врати за младежи” се стреми да привлече възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда – младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование; студенти. По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват – консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и др.

Целта е младежите да припознаят Агенцията по заетостта и в частност, най-близкото за тях бюро по труда и неговите служители, като сигурен и лоялен партньор.

В Седмицата на отворените врати младите хора, посетили бюрата по труда ще могат да разговарят със специално обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29-годишна възраст, както и с EURES асистенти, предлагащи възможности за реализация в чужбина.

  • За младежите от общините Ветово най-близката дирекция „Бюро по труда” е в град Ветово адрес: ул. „Христо Ботев.” №4, стая 10.

 

18 ноември 2014 г.

Comments are closed.